09.08.2018.

12:49

Foto:

Magazin

SLATKI ZALOGAJI: Puding od lubenice

Sastojci:

šest šoljica lubenice
četvrtina šoljice gustina
polovina šoljice šećera
dve kašičice limunovog soka
1/3 šoljice slatke pavlake
pistaći
čokolada

Izblendirajte lubenicu dok se ne pretvori u pire, pa procedite. Odvojte dve kašike soka od lubenice i pomešajte s gustinom, a gušći deo lubenice kuvajte mešajući u tiganju sa šećerom dok se ne pojave mehurići i šećer ne otopi. Kad se pojave mehurići, dodajte mešavinu s gustinom, pa smanjite vatru i povremeno opet promešajte. Na kraju dodajte limunov sok. Celu smesu prebacite u čaše ili šoljice u kojima ćete poslužiti puding i ohladite. Pre serviranja umutite slatku pavlaku s malo šećera i poslužite s pudingom uz mrvice čokolade i pistaća.

Tagovi: