26.10.2018.

17:51

Foto:

Magazin

SLAVNI KUVAR OTKRIVA: Super trik za savršeno pržena jaja!

- Stavite papir za pečenje u tiganj i zagrejte ga na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tiganj - savetuje kuvar.

Iako se spremanjem na ovaj način neće stvoriti hrskave ivice, jaje će biti savršeno prženo, a između ostalog, biće vam lakše i da operete tiganj pošto se zbog papira neće zalepiti.

Ranije je Korniš rekao da zatvaranje tiganja poklopcem pomaže da se jaje isprži do perfekcije.

- Kod prženja toplota polazi odozdo, sa dna tiganja, a masnoća tj. ulje ili puter sprečavaju da se jaje zalepi, istovremeno mu dodajući ukuse.

Kada je tiganj poklopljen, toplota se reflektuje i prži hranu i odozgo.

Ako volite da jedete slaninu sa jajima, on savetuje da u tiganju najpre propržite slaninu, a to malo masnoće što će ostati u tiganju je idealno za prženje jaja.

Tagovi: