Magazin
DOMAĆE lepinje bez brašna od samo dva sastojka
Sastojci za lepinje:
1 manja glavica karfiola
2 velika jaja
začini: so, biber, mirođija
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180 °C.
2. Karfiol operite i usitnite u mikseru u mrvice pa kuvajte u vrućoj vodi 2 minuta.
3. Dobro procedite pa umotajte u čistu krpu i što bolje iscedite. Kako bi se lepinje lepo ispekle važno je da karfiol gotovo uopšte nema vode.
4. Pomešajte jaja s karfiolom i začinima pa dobro promešajte.
5. Na papiru za pečenje kašikom izvadite smesu za male lepinje. Pecite ih oko 10 minuta sa svake strane.
Savet: Kako biste je lakše ocedili, karfiol možete skuvati i u mikrotalasnoj. Biće dovoljno oko 8 minuta. Na polovini kuvanja ocedite višak vode i vratite u rernu.