Magazin
JOŠ UVEK TRAŽITE INSPIRACIJU? Čokoladni čizkejk koji se sprema za pola sata!
Sastojci:
Puter
300 grama mlevenog keksa
Kafena šolja mleka
Kafena šolja putera od kikirikija
300 grama krem sira
200 grama crne čokolade
Šolja (kafena) i po šećera u prahu
Priprema:
Rastopite margarin, pa dodajte keks i pola šolje mleka. Dobro izmešajte i rasporedite po plehu ili kalupu za čizkejk.
U posudu stavite krem sir, dodajte šolju šećera u prahu, a zatim dodajte istopljenu čokoladu i sve izmešajte. Nalijte preko prvog sloja čizkejka i stavite u frižider da se hladi dok pravite treći sloj kolača.
U posudu sipajte šolju putera od kikirikija, pola šolje šećera u prahu i pola šoljice mleka. Dobro izmešajte ili umutite mikserom, pa nalijte preko ohlađenog drugog sloja.
Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne barem dva sata pre nego što ga poslužite.