15.02.2019.

15:34

Foto:

Magazin

DORUČAK ILI VEČERA! Napravite kanelone

Potrebno je:

400 g mlevenog mesa
1 šargarepa
glavica crnog luka
mešavina začina
so i biber
1 dl kečapa
500 g kora za pitu
3 jajeta
2 dl kisele pavlake
100 g kačkavalja
2 kašike ulja

Priprema:

Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, izrendanu šargarepu, pa dodati mleveno meso. Sve zajedno dinstati dok se meso ne uprži do pola. Začiniti po ukusu, dodati kećap i sve dobro promešati. Kore podeliti uzduž tako da se od jedne dobiju dve kore. Na sredinu svake kore staviti fil, svaku preklopiti sa obe strane prema sredini i urolati. Dobijene kanelone složiti u podmazan pleh. Preliti ih umućenom smesom od jaja i kisele pavlake i posuti izrendanim kačkavaljem. Kanelone peći u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.

Informer

Tagovi: