01.03.2019.

10:21

Foto:

Magazin

PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE: Piletina sa kokosom, mirisna, hrskava, sa pikantnim sosom!

Sastojci:

600 grama pilećeg filea

150 grama kokosovog brašna

100 grama prezli

100 grama brašna

dva jaja

100 mililitara soka od pomorandže

50 grama meda

tri kašike senfa

so, biber

tucana ljuta paprika

(VIDEO) DOMAĆI KROASANI! Mekani i ukusni

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake, debele oko dva centimetra.

U jednoj činiji pomešajte brašno sa kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos.

Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10-12 minuta.

Za sos, pomešajte sok od pomorandže, med i senf, i dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.

Tagovi: