Magazin
PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE: Piletina sa kokosom, mirisna, hrskava, sa pikantnim sosom!
Sastojci:
600 grama pilećeg filea
150 grama kokosovog brašna
100 grama prezli
100 grama brašna
dva jaja
100 mililitara soka od pomorandže
50 grama meda
tri kašike senfa
so, biber
tucana ljuta paprika
(VIDEO) DOMAĆI KROASANI! Mekani i ukusni
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake, debele oko dva centimetra.
U jednoj činiji pomešajte brašno sa kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos.
Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10-12 minuta.
Za sos, pomešajte sok od pomorandže, med i senf, i dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.