12.04.2019.

09:34

Foto:

Magazin

ŠTA KUVATE DANAS? Francuski krompir - prste da poližeš!

Sastojci:  

1 kg krompira

pet kuvanih jaja 

dva para kobasica po želji 

750 ml kisele pavlake

so i biber po želji 

biljno ulje 

RUČAK IZ RERNE GOTOV ZA POLA SATA! Idealna kombinacija povrća i mesa

Priprema: 

Skuvajte krompir, oljuštite ga i isecite na tanke ploške. Skuvajte jaja i kobasice i isecite ih na kolutiće. U podmazan pleh ređajte red kuvanog krompira, red kobasica i jaja. Posolite i pobiberite. Preko prelijte kiselu pavlaku, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju, po želji, preko pavlake možete staviti i malo narendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. 

Tagovi: