15.04.2019.

18:41

Foto:

Magazin

SAVETI ZA SAVRŠENU PASTU! Od dužine kuvanja do tačne količine sosa!

- Mislim da je najbolje pastu skinuti sa vatre oko 15 sekundi pre punog vremena kuvanja, tj. onog koje vam je napisano kao uputstvo na pakovanju. Na taj način ćete sprečiti da prekuvate testeninu - tvrdi Antonela.

Ona takođe savetuje da se pasta začini isključivo maslinovim uljem i parmezanom. Ako morate da dodate so, ne stavljajte više od kašike, savetuje ona.

- Mi, Italijani, ne volimo da stavljamo mnogo sosa. Pasta je glavna, a sos je samo dodatak.

Govoreći o sosu, nikako ne savetuje da testeninu jedete sa kečapom, a prednost daje ekstradevičanskom u odnosu na "obično" maslinovo ulje.

ŠTA KUVATE DANAS? Posna čorba od pečuraka!

- Kada kupite ekstradevičansko ulje, to znači da su masline samo jednom isceđene i da je tu i pulpa, ali i boja, ukus, nutrijenti, sve je bolje - tvrdi Antonela.

Informer

Takođe, uvek savetuje da kupujete ceo komad parmezana, a ne već izrendani "jer ako je već izrendan, izgubili ste polovinu ukusa".

KO MARI ZA DIJETU? Ovakav kupus do sada još niste probali!

Ona ističe su bosiljak, timijan i vlašac savršen dodatak pasti.

- Verujem da, kada kuvate testeninu sa ovim dodacima, opranim i iseckanim, naravno, vaše jelo je već sjajno - zaključuje ona.

Tagovi: