16.04.2019.

10:31

Foto:

Magazin

KROMPIR NA INOVATIVAN, A OPET UKUSAN NAČIN! Verovatno najčešća namirnica u Srbiji u novom "odelu"!

Sastojci:

400 grama krompira

Pola kilograma brašna

250 mililitara vode

50 mililitara maslinovog ulja

30 grama kvasca

Jedna crvena paprika

Manja glavica crnog luka

Suvi začin

So

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U šolju mlake vode dodajte kvasac, promešajte i sipajte u brašno. Dodajte oko 30 mililitara maslinovog ulja i so, zamesite testo i ostavite da narasta oko 15 minuta.

U međuvremenu, oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Papriku i luk sitno iseckajte i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem.

Testo koje ste zamesili razvucite u podmazan pleh, a odozgo poređajte krompir, pa pospite papriku i luk koje ste pomešali sa uljem. Pospite suvi začin i malo posolite, pa pecite oko 30-40 minuta.

Tagovi: