Magazin
KROMPIR NA INOVATIVAN, A OPET UKUSAN NAČIN! Verovatno najčešća namirnica u Srbiji u novom "odelu"!
Sastojci:
400 grama krompira
Pola kilograma brašna
250 mililitara vode
50 mililitara maslinovog ulja
30 grama kvasca
Jedna crvena paprika
Manja glavica crnog luka
Suvi začin
So
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U šolju mlake vode dodajte kvasac, promešajte i sipajte u brašno. Dodajte oko 30 mililitara maslinovog ulja i so, zamesite testo i ostavite da narasta oko 15 minuta.
U međuvremenu, oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Papriku i luk sitno iseckajte i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem.
Testo koje ste zamesili razvucite u podmazan pleh, a odozgo poređajte krompir, pa pospite papriku i luk koje ste pomešali sa uljem. Pospite suvi začin i malo posolite, pa pecite oko 30-40 minuta.