01.05.2019.

09:09

Foto:

Magazin

ČOKOLADNA PLAZMA TORTA! Savršena poslastica

Sastojci:

Fil

1 l mleka
8 kašika šećera
3 kesice pudinga od čokolade
125 g maslaca/margarina

300 g mlevenog keksa
100 g čokoladnog šlag krema
200 ml mleka
1 kesica čokoladnih mrvica

Priprema:

Puding razmutiti u 200 ml mleka, dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

(VIDEO) PUNJENE MREŽASTE PALAČINKE! Šta ćemo za doručak?

U 800 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Na tacnu staviti obruč (26 cm) i poređati red mlvenog keksa. Keks se može utopiti malo u mleko ili čokoladno mleko, ali i ne mora. Preko keksa sipati puding (polovinu ukupne količine) pa poređati još red mlevenog keksa. Završiti preostalim pudingom.

Staviti na hladno da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Umutiti čokoladni šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Uživajte u ukusu!

Tagovi: