09.05.2019.

11:46

Foto:

Magazin

PET GREŠAKA koje pravimo kod kuvanja testenine

Ovih 5 grešaka ljudi najčešće ponavljaju kad kuvaju testeninu kod kuće:

Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu sa sosomi pustite da upije aromu.

Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

PROFESIONALNI KUVAR otkrio kako da vam se jaja ne zalepe za tiganj!

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana nije slanina, već italijansko meso guancinale.

Probanje na samom kraju – profesionalni kuvari sve vreme probaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.

Tagovi: