Magazin
SLADI I OSVEŽAVA! Ukusna poslastica sa jagodama za vreo dan!
Sastojci:
Za biskvit: 4 jaja, prašak za pecivo, 4 kašike šećera, 4 kašike vode, čaša od jogurta brašna, 50 ml ulja.
Za prelivanje: 100 ml mleka, 2 vanilin šećera.
Za fil: 800 g jagoda, 250 g šećera, 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera za puding, šlag 200 g.
(VIDEO) DOMAĆI LIKER OD JAGODA! Ukusan i osvežavajući
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dodajte brašno sa praškom za pecivo, ulje i 4 kašike vode. Dobro izmešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta da zarumeni. Izvadite pečeni biskvit i još dok je vruć prelijte sa mlekom i vanilin šećerom.
U šerpu sipajte šećer, dodajte čašu vode i ušpinujte, pa dodajte jagode da se skuuvaju. U kuvane jagode dodajte puding i dobro izmešajte.
Ostavite da se prohladi pa ga sipajte na biskvit i dobro rasporedite. Ohladite pa odozgo stavite umućen šlag. Dobro ohladite i sladite se.