13.06.2019.

13:48

Foto:

Magazin

PILEĆE ROLNICE! Jednostane, a ukusne!

Sastojci:

Dva pileća filea

Sušeni paradajz

100 grama spanaća

100 grama fete

Tucana paprika

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, tiganj sa maslinovim uljem stavite na srednje jaku vatru. Pileći file izlupajte, tako da dobijete tanke, ravnomerne komade mesa.

Operite i dobro ocedite spanać. Na piletinu stavite usitnjenu fetu, listove spanaća, i po dva komada paradajza sušenog na Suncu. Zamotajte rolnice, po potrebi ih probodite čačkalicom da se ne bi razmotavale. Začinite solju i biberom, i pospite sa malo tucane paprike. Stranu na kojoj je spoj spustite na vruće ulje, i propržite ih sa svake strane po dva minuta. Zatim prebacite u manji pleh i pecite još 15 minuta u zagrejanoj rerni. Poslužite uz prilog po izboru ili svežu salatu.

Tagovi: