23.06.2019.

23:45

Foto:

Magazin

KIFLICE! Zalogaj za svakoga!

Sastojci:

Tri kašičice kvasca

Dve kašičice šećera

200 mililitara mlakog mleka

600 grama brašna

Kašičica i po soli

70 grama margarina

Dve kašike ulja

200 mililitara mlake vode

Priprema:

U posudu stavite kvasac sa kašičicom šećera i mlekom da nadođe.

U drugu posudu stavite brašno, pa dodajte nadošli kvasac, so, istopljeni margarin, dve kašike ulja i mlaku vodu. Zamesite testo, zatim ga pokrijte i ostavite da nadođe oko 15 minuta. Nakon toga premesite testo, vratite ga u posudu i ostavite da narasta još 15 do 20 minuta. Kada je testo naraslo, podelite ga na loptice, pa svaku od njih premesite, tanko razvucite i savijte u kiflicu.

Prekrijte ih krpom ili folijom, a u međuvremenu u šerpu stavite litar vode i kašičicu šećera da provri. Nakon toga, u vrelu vodu, stavljajte svaku kiflicu po deset sekundi, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Gotove kiflice možete da pospete šećerom u prahu, ako želite da budu slatke, a slane premažite sa malo ulja ili rastopljenog margarina i posolite.

Tagovi: