25.06.2019.

18:18

Foto:

Magazin

PILEĆA SALATA! Lagana i idealna za letnji period!

Sastojci:

450 grama belog mesa

Tri mlada luka, iseckana na kolutiće

Jedan avokado, iseckan na kockice

Četiri kašike soka od limuna

30 mililitara maslinovog ulja

Kašika sirćeta

Kašika majoneza

Svež peršun, iseckan

Sveža mirođija, iseckana

Soli i bibera po ukusu

(VIDEO) ŠTA ĆEMO DA RUČAMO? Pečeni krompir iz rerne

Priprema:

Belo meso ispecite, kad se ohladi sitno ga iseckajte.

U velikoj činiji pomešajte piletinu, mladi luk, polovinu seckanog avokada i dve kašike limunovog soka.

U blenderu pomešajte ostatak avokada i ostatak soka od limuna, dodajte maslinovo ulje, sirće, majonez, peršun i mirođiju, i blendirajte dok ne dobijete ujednačen sos. Sos bi trebalo da ima gustinu i teksturu majoneza, ako je potrebno, dodajte kašiku ili dve vode. Posolite i pobiberite po ukusu.

Prelijte sos preko piletine, i služite ohlađeno uz tost.

Tagovi: