Magazin
PILEĆA SALATA! Lagana i idealna za letnji period!
Sastojci:
450 grama belog mesa
Tri mlada luka, iseckana na kolutiće
Jedan avokado, iseckan na kockice
Četiri kašike soka od limuna
30 mililitara maslinovog ulja
Kašika sirćeta
Kašika majoneza
Svež peršun, iseckan
Sveža mirođija, iseckana
Soli i bibera po ukusu
(VIDEO) ŠTA ĆEMO DA RUČAMO? Pečeni krompir iz rerne
Priprema:
Belo meso ispecite, kad se ohladi sitno ga iseckajte.
U velikoj činiji pomešajte piletinu, mladi luk, polovinu seckanog avokada i dve kašike limunovog soka.
U blenderu pomešajte ostatak avokada i ostatak soka od limuna, dodajte maslinovo ulje, sirće, majonez, peršun i mirođiju, i blendirajte dok ne dobijete ujednačen sos. Sos bi trebalo da ima gustinu i teksturu majoneza, ako je potrebno, dodajte kašiku ili dve vode. Posolite i pobiberite po ukusu.
Prelijte sos preko piletine, i služite ohlađeno uz tost.