04.07.2019.

15:49

Foto:

Magazin

PASTA SA SOSOM OD BUNDEVE! Jednostavan recept za lagani letnji ručak!

Sastojci:

200 grama testenine koju volite

Dve kašike maslinovog ulja

Jedna srednja glavica luka, sitno iscekana

Četiri čena belog luka, sitno iseckana

200 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

240 mililitara pilećeg bujona (od kocke)

400 grama bundeve

Soli i bibera po ukusu

Tri kašike svežeg peršuna, iseckanog

25 grama rendanog parmezana

Priprema:

Bundevu ispecite u rerni, pa je izblendirajte da dobijete pire.

Pastu skuvajte prema uputstvu sa kutije.

U međuvremenu, u većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, izdinstajte crni i beli luk sa pečurkama. Dodajte bujon, pire od bundeve, so i biber. Ostavite da se kuva na srednjoj jačini desetak minuta.

Testeninu ocedite i dodajte u sos, promešajte, i služite toplo, posuto parmezanom i svežim peršunom.

Tagovi: