09.07.2019.

20:10

Foto:

Magazin

SLATKI ZALOGAJI! Panakota sa kajsijama

Sastojci:
Žuti deo:
300 g kajsija
šest kašika šećera
kašika želatina
Beli deo:
200 ml slatke pavlake
200 ml mleka
kašika želatina
tri kašike šećera

Informer

Oljuštene kajsije kuvajte sa čašom i po vode i šest kašika šećera. Kad se skuvaju, vodu procedite, a voće ispasirajte. Želatin stavite u malo vode da nabubri, pa na paru da se rastopi. Dok je još topao, dodajte ga u smesu od kajsija. Promešajte i vratite još malo na vatru. Smesu ohladite, rasporedite u čaše i stavite u frižider da se stegne. Za beli deo kuvajte slatku pavlaku sa šećerom, a kad počne da vri, sklonite je sa vatre i uz mešanje sipajte mleko i želatin koji ste pripremili po uputstvu kao i za žuti deo. Sve dobro promešajte i vratite na vatru još nekoliko minuta, ali da ne provri. Beli fil sipajte preko žutog i vratite na hlađenje do služenja.

Tagovi: