Magazin
ROLAT SA JAGODAMA! Poslastica koja će vas oduševiti!
Sastojci:
Šest jaja
Pet kašika brašna
Šest kašika šećera
Prašak za pecivo
Jedan decilitar mleka
Pet decilitara slatke pavlake
150 grama bele čokolade
350 grama jagoda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Belanca odvojite od žumanaca i umutite u sneg. Odvojeno umutite žumanca sa šećerom, mlekom, brašnom i praškom za pecivo. Kada je smesa glatka, u nju dodajte sneg od belanaca i promešajte (nikako ne mutite jer će smesa da splasne).
Obložite pleh papirom za pečenje i u njega nalijte smesu, pa pecite dok kora ne porumeni. Kada je gotova, pomoću vlažne krpe je urolajte.
U međuvremenu, izrendajte belu čokoladu na krupnije rende. Umutite slatku pavlaku, pa u to dodajte belu čokoladu i izmešajte.
Odvijte koru, premažite je filom, pospite iseckanim jagodama i ponovo urolajte, pa ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.