17.07.2019.

17:41

Foto:

Magazin

ROLAT SA JAGODAMA! Poslastica koja će vas oduševiti!

Sastojci:

Šest jaja

Pet kašika brašna

Šest kašika šećera

Prašak za pecivo

Jedan decilitar mleka

Pet decilitara slatke pavlake

150 grama bele čokolade

350 grama jagoda

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Belanca odvojite od žumanaca i umutite u sneg. Odvojeno umutite žumanca sa šećerom, mlekom, brašnom i praškom za pecivo. Kada je smesa glatka, u nju dodajte sneg od belanaca i promešajte (nikako ne mutite jer će smesa da splasne).

Obložite pleh papirom za pečenje i u njega nalijte smesu, pa pecite dok kora ne porumeni. Kada je gotova, pomoću vlažne krpe je urolajte.

U međuvremenu, izrendajte belu čokoladu na krupnije rende. Umutite slatku pavlaku, pa u to dodajte belu čokoladu i izmešajte.

Odvijte koru, premažite je filom, pospite iseckanim jagodama i ponovo urolajte, pa ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Tagovi: