17.07.2019.

22:49

Foto:

Magazin

ČORBA SA KOLENICOM! Za sve prave gurmane!

Ovo je čorba sa povrćem i dimljenom kolenicom, što znači da se dugo kuva, ali osim toga priprema je laka, a oduševiće vas ukusom i mirisom.

Sastojci:

Dve dimljene kolenice

300 grama graška (može i zamrznut)

Dve šargarepe

Dva krompira

Jedan veći luk

Tri čena belog luka

Litar i po vode

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u većoj posudi na srednjoj vatri. Propržite iseckani beli i crni luk, i šargarepu i krompir isečene na kockice.

Dodajte grašak, kolenice i vodu, i na jakoj vatri pustite da proključa. Smanjite vatru na srednju jačinu i kuvajte najmanje dva sata, dok meso kolenica ne počne lako da se odvaja od kostiju. Izvadite kolenice i viljuškom skinite meso sa njih, dodatno ga usitnite po potrebi.

Preostalu čorbu usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku teksturu, zatim umešajte meso, po potrebi još začinite i servirajte toplo.

Tagovi: