Magazin
ČORBA SA KOLENICOM! Za sve prave gurmane!
Ovo je čorba sa povrćem i dimljenom kolenicom, što znači da se dugo kuva, ali osim toga priprema je laka, a oduševiće vas ukusom i mirisom.
Sastojci:
Dve dimljene kolenice
300 grama graška (može i zamrznut)
Dve šargarepe
Dva krompira
Jedan veći luk
Tri čena belog luka
Litar i po vode
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u većoj posudi na srednjoj vatri. Propržite iseckani beli i crni luk, i šargarepu i krompir isečene na kockice.
Dodajte grašak, kolenice i vodu, i na jakoj vatri pustite da proključa. Smanjite vatru na srednju jačinu i kuvajte najmanje dva sata, dok meso kolenica ne počne lako da se odvaja od kostiju. Izvadite kolenice i viljuškom skinite meso sa njih, dodatno ga usitnite po potrebi.
Preostalu čorbu usitnite u blenderu dok ne dobijete glatku teksturu, zatim umešajte meso, po potrebi još začinite i servirajte toplo.