09.08.2019.

15:49

Foto:

Magazin

MARKIZA - torta koju će SVI OBOŽAVATI!

Za ovu ukusnu tortu potrebno vam je:
 

Recept: 250 gr putera
250 gr šećera u prahu
8 jaja 300 gr čokolade
2 kašike ruma
3 kutije piškota
1/2 l mleka
2 kašike ruma
2,5 - 3 dl slatke pavlake
1 kašika mleka u prahu
1 kašikica vanile

Za pripremu:

Priprema piškota: Piškotice potapamo u mleko u koje smo dodali rum. Ređamo ih u kalup prečnika 28cm, obložen pek papirom. Nakon što postavimo sve piškotice, možemo da ih ostavimo uspravne ili da ih malo iskosimo. Dok pripremamo fil, kalup držimo u frižideru. Priprema fila: Puter penasto umutimo sa 8 kašika šećera u prahu, a ukoliko koristite sirova žumanca možete da dodate svu količinu šećera ili da je podelite, pola u puter, pola u belanca.  Ako koirisite sirova žumanca, dodajte ih jedno po jedno umućenom puteru  Ako želite termički da obradite žumanca, kuvajte ih na pari uz dodatak 4 kašike šećera u prahu, dok se ne zgusne krem, zatim dodajte puteru Ulupajte čvrst sneg od belanaca, zatim dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku. Na ovaj način belanca već imaju dosta dobar ukus i pre nego što ih pomešamo sa puterom i žumancima. Čokoladu otopite na pari, u rerni ili na niskoj temperaturi na ringli, uz konstantno mešanje, zatim je dodajte filu. Na kraju dodajemo rum. Pripremljen fil izlijemo u kalup i ostavimo da se stegne preko noći. Ukrašavanje: Umutite šlag uz dodatak vanile i mleka u prahu. Ukrasite po želji i uživajte u jednostavno ukusnoj torti!

Tagovi: