Magazin
KOLAČ SA ŠLJIVAMA! Pravo osveženje u vrelim letnjim danima!
Sastojci:
45 grama putera, na sobnoj temperaturi
70 grama šećera
180 grama kupina
300 grama šljiva, opranih, bez koštica, isečenih na kriške
Za testo
115 grama putera, na sobnoj temperaturi
200 grama šećera
Dva krupnija jaja
Kašičica ekstrakta vanile
200 grama brašna
Dve kašičice praška za pecivo
Malo cimeta
Sladoled od vanile, za serviranje, ako želite
KREM ČORBA OD TIKVICA! Jednostavan recept koji će vas ostaviti bez daha!
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite okrugli pleh prečnika tridesetak centimetara, i podmažite ga puterom. Pospite 70 grama šećera, pa složite kupine i kriške šljiva tako da ih ravnomerno rasporedite po plehu.
Mikserom mutite puter i ostatak šećera dok ne dobijete penastu smesu, zatim dodajte jedno po jedno jaje i miksirajte dok se lepo ne sjedini. Zatim dodajte ekstrakt vanile.
Brašno, cimet i prašak za pecivo pomešajte u drugoj činiji, pa dosipajte pomalo u smesu sa jajima, miksirajući sve vreme, tako da dobijete ujednačenu teksturu.
Smesu sipajte u pleh, preko voća, pa pecite oko 60 minuta ili dok čačkalica iz testa ne izađe čista.
Ostavite kolač da se ohladi, a onda prevrnite pleh, tako da kad kolač izvadite voće bude na vrhu. Služiti uz malo sladoleda od vanile.