Magazin
PILE PUNJENO KESTENOM I TIKVOM! Prste da poližeš
Sastojci:
1 pile
300g kestena
400g muskatne tikve
100g pirinča dugog zrna
200ml pilećeg bujona
1 glavica luka
1 stabljika ruzmarina
20ml maslinovog ulja
60g putera
Priprema:
Nožem lagano zarezati ljusku svakog kestena. Staviti ih u lonac s vodom i skuvati. Dok su još topli, oguliti ih.
Oguliti i očistiti tikvu i iseći je na kockice.
Oguliti i sitno iseckati luk. Ispržiti ga na zagrejanom tiganju s maslinovim uljem. Kad luk omekša, dodati tikvu. Kad se tikva isprži, dodati prethodno opran pirinač. Dodati bujon i kuvati dok sve ne ispari. Dodati sitno seckan ruzmarin, oguljene kestene i dobro promešati. Skinuti posudu s vatre. Začiniti solju i crnim biberom. Dodati polovinu putera. Promešati.
Namazati pile preostalim puterom, posoliti ga i pobiberiti sa svih strana. Napuniti ga punjenjem s kestenima i zašiti kuvarskim koncem. Staviti punjeno pile u pleh. Sa strane raspodeliti preostalo punjenje i doliti 200ml vode. Peći oko 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (na vrelom vazduhu). Vreme pečenja zavisi od veličine pileta.