Magazin
DOMAĆI HLEB ZA KOJI VAM JE POTREBNO SAMO 10 MINUTA! Oduševiće sve koji ga probaju!
Sastojci potrebni za pripremu ovog hleba su:
300 grama brašna
10 grama suvog kvasca
kašičica šećera
kašičica soli
180 mililitara gazirane mineralne vode
3 kašike ulja
Priprema:
Mineralnu vodu zagrejati da bude mlaka, dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Potom dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo.
Testo rastanjiti pouljanim rukama, a ne oklagijom. Pekač ili manju tepsiju premazati uljem, posuti brašnom i staviti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Viljuškom napraviti šare i izbockati testo, piše Stvar ukusa. Rernu zagrejati na 250 stepeni, pa smanjite na 180 stepeni i pecite pogaču 15 minuta.
Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi desetak minuta.