27.09.2019.

09:45

Foto:

Magazin

MIRIŠLJAVO PAKOVANJE ZDRAVLJA! Za šta je sve dobar origano?

Bogat je antioksidansima, koji saniraju štetu koju ćelijama nanose slobodni radikali. Na taj način štiti organizam od upalnih procesa.

Ulje origana pomaže organizmu da se izbori sa brojnim štetnim bakterijama.

Jedna studija sprovedena u Americi pokazala je i da zaustavlja stvaranje abnormalnih ćelija i usporava njihov rast.

Osim bakterija, štiti nas i od raznih virusa, mada portal "Healthline" navodi da je ipak potrebno još studija koje bi definitivno utvrdile efikasnost u borbi protiv herpesa i norovirusa.

DVA PROVERENA RECEPTA ZA SAVRŠEN KISELI KUPUS! Tradicionalno je najbolje!


Sadrži supstance koje pomažu u smanjenju rizika od srčanih i autoimunih bolesti.

Najbolje od svega? Origano je veoma lako dodati u svakodnevnu ishranu, jer je široko dostupan i neće vas mnogo koštati, pošto je dovoljna i mala količina. Ovaj začin daje neponovljivi miris picama i špagetama, dobro se slaže sa različitim povrćem, pečurkama i sirevima.

Informer

Izuzetno odgovara kao začin u paradajz supi, jelima od pasulja, jelima sa jajima, jelima sa piletinom i toplim sendvičima. Osušen, origano se dodaje u različite marinade, sosove od paradajza i jela od ribe. Izuzetno je dobar za dodavanje u dinstano ili pečeno meso.

Čaj od origana

U apoteci ili prodavnici zdrave hrane može se kupiti čaj od origana u kesicama. U lonče prokuvane vode treba staviti jednu-dve male kašike izmrvljenog lišća origana i ostaviti da stoji poklopljeno najmanje pet minuta. Zatim se procedi i pije. Ako je čaj poklopljen u većem čajniku, postaje ukusniji što duže stoji. Samo je važno da se skroz ne ohladi, zbog ukusa koji baš i ne prija.

Tagovi: