Magazin
NEOBIČNO I UKUSNO! Domaća marmelada od šargarepe, limuna i pomorandže!
Sastojci:
600 g šargarepe (oljuštiti i izrendati)
2 pomorandže (rendana kora i sok)
2 limuna (rendana kora i sok)
400 g šećera
JESEN JE UVELIKO STIGLA! Ovako se priprema turski čaj
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U dublju šerpu stavite šargarepu, pa odozgo koru i sok limuna i pomorandže. Preko nalijte 350 mililitara vode, pustite da provri i ostavite da se krčka oko 15 minuta.
U međuvremenu, u pleh obložen papirom za pečenje stavite šećer i stavite ga na 5-10 minuta u rernu, pa dodajte u šerpu sa šargarepom. Mešajte da se rastopi, pustite da provri i ostavite da se krčka još oko 30 minuta.
Marmeladu nakon toga sipajte u sterilne tegle, zatvorite i čuvajte na mračnom i hladnom mestu. Prijatno!