Magazin
NAUČITE KAKO DA IZABERETE HLEB BEZ PIPANJA! Najbolje pečen ima nekoliko osobina koje se lako prepoznaju!
Ne morate da radite u pekari da biste znali da proverite kvalitet hleba kao pravi pekar.
KORA
Hleb bez lepe hrskave kore nije vredan vašeg vremena. Kora dobrog hleba ima više nijansi, od zlatnosmeđe do svetlozlatne.
VAZDUŠASTA TEKSTURA
U svežem hlebu treba da tražite mehure vazduha različitih veličina.
SJAJNA UNUTRAŠNJOST
AROMA
Dobar hleb osim ukusa ima i miris koji treba da se oseti i pre nego što ga zagrizemo.
IZGLED
Dobar spoljašnji izgled ili glazura jedan je od pokazatelja kvaliteta. Forma, oblik, volumen, glazura… sve to čini hleb kvalitetnim.
LAKOĆA NAREZIVANJA
Narezivanje je skoro kao umetnost, pa ako želite rustikalan hleb, pustićete da se on sam otvori.