14.10.2019.

18:59

Foto:

Magazin

NAUČITE KAKO DA IZABERETE HLEB BEZ PIPANJA! Najbolje pečen ima nekoliko osobina koje se lako prepoznaju!

Ne morate da radite u pekari da biste znali da proverite kvalitet hleba kao pravi pekar.

KORA

Hleb bez lepe hrskave kore nije vredan vašeg vremena. Kora dobrog hleba ima više nijansi, od zlatnosmeđe do svetlozlatne.

VAZDUŠASTA TEKSTURA

U svežem hlebu treba da tražite mehure vazduha različitih veličina.

 

Informer

SJAJNA UNUTRAŠNJOST

AROMA

Dobar hleb osim ukusa ima i miris koji treba da se oseti i pre nego što ga zagrizemo.

IZGLED

Dobar spoljašnji izgled ili glazura jedan je od pokazatelja kvaliteta. Forma, oblik, volumen, glazura… sve to čini hleb kvalitetnim.

 

Informer

LAKOĆA NAREZIVANJA

Narezivanje je skoro kao umetnost, pa ako želite rustikalan hleb, pustićete da se on sam otvori.

Tagovi: