14.10.2019.

19:28

Foto:

Magazin

KOLAČ SA KUPINAMA, VANILA KREMOM I KEKSOM! Neverovatan spoj ukusa!

Sastojci:

Kora

300 g mlevenog keksa
125 g maslaca
100 ml mleka

Fil sa kupinama:

300 g kupina
150 ml vode
5 kašika šećera
30 g gustina

Žuti fil:

1 l mleka
6 žumanaca
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
6 punih kašika brašna
100 g maslaca
2 kašike kisele pavlake

i još..

100 g keksa
250 ml slatke pavlake (po želji)
 

Priprema:

1. Umutiti maslac, dodati keks i mleko i sve dobro umesiti. Masu rasporediti u malu okruglu tepsiju (sa obručem) i ostaviti u frižider da se stegne.

2. Kupine izmiksati, dodati šećer i staviti na šporet. Gustin razmutiti u vodi i sipati u vrele kpine, te skuvati kao puding.

3. U 750ml mleka staviti 4 kašike šećera i staviti na šporet da se greje. Malo umutiti žumanca, dodati 4 kašike šećera, vanilin šećer i preostalo hladno mleko. Sipati i brašno i sve dobro izmešati. Kada mleko provri, skloniti ga sa vatre i polako umešati pripremljenu masu sa žumancima, vratiti na ringlu i kuvati kao puding na blagoj temperaturi. Kad je gotovo, skinuti sa šporeta i umešati maslac, a kada se otopi, dodati i pavlaku pa sve dobro izmešati.

4. Preko kore od keksa sipati polovinu žutog fila malo prohlađenog, zatim složiti red izlomljenog keksa, pa fil od kupina i odozgo sipati ostatak žutog fila.

5. Ostaviti kolač da se dobro ohladi, a zatim, ukoliko želite, staviti dobro umućenu slatku pavlaku.

Tagovi: