12.11.2019.

09:48

Foto:

Magazin

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA! Prste da poližeš

Sastojci:

60 g putera
150 g prah šećera
60 g susamovog ulja
2 jajeta
300 g brašna
30 g mleka u prahu
20 g kakao praha
malo soli
1 kašičica sode bikarbone
180 g mlečne čokolade
200 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 kašičice ekstrakta badema

PEČENE KREMPITE IZ RERNE! Kremasti kolač koji će vam sigurno uspeti! (VIDEO)

Za fil:

320 g mlečne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanile
na vrh noža soli
200 ml slatke pavlake za šlag

(VIDEO) NAPRAVITE SAVRŠENU ČOKOLADNU STAKLENU GLAZURU! Lepa na oko, a UKUSNA!

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°C stepeni. Podmažite puterom 2 okrugla kalupa za tortu (prečnika 20-25 cm) i poprašite ih brašnom. Umutite puter sa šećerom, uljem i jajima dok se sve dobro ne sjedini. U činiji izmešajte prosejano brašno, mleko u prahu, kakao, sodu bikarbonu i so.

Informer

U mešavinu s puterom dodajte brašno, otopljenu čokoladu, pola mleka i ekstrakte. Mutite dok se sjedini, pa smanjite brzinu miksera i polako dodajte ostatak mleka. Podelite testo u dva pleha i pecite 20 do 25 minuta (proverite čačkalicom da li je pečeno).

Ostavite da se ohladi. Za fil, iseckajte čokoladu, dodajte so i vanilu. Ugrejte pavlaku ali pazite da ne provri. Prelijte je preko čokolade i mešajte sve dok se ne otopi. Kad dobijete glatku mešavinu bez grudvica, stavite u frižider i neka stoji sat vremena. Mutite ohlađenu smesu mikserom dok ne postane penasta (oko 3 minuta). Odmah filujte tortu i premažite je odozgo.
Ukrasite po želji.

Tagovi: