14.11.2019.

21:15

Foto:

Magazin

IDEALNO ZA SLAVSKU TRPEZU: Slani rolat s makom!

SASTOJCI: 

Kora

  • 8 belanaca
  • kašičica soli
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike maka ( nesamlevenog )
  • pola kesice praška za pecivo

Fil

  • 200g krem sira za mazanje
  • malo šunke ili neke druge salame ili viršle
  • krastavčići

PRIPREMA:

U belanca stavite so i umutite ih u čvrstu penu.Dodajte ostale sastojke i lagano da ne bi spala, kašikom promešajte. Masu izlijte na pek-papir (obavezno), u pleh dimenzija 25×38 cm i pecite na 180 stepeni celzijusa svega nekoliko minuta dok blago ne porumeni. Pazite da je ne prepečete, treba da ostane skoro sasvim bela.

Pečenu koru odmah, dok je još vruća, prebacite zajedno sa pek-papirom na kuhinjsku krpu, papir zatim sklonite a koru, zajedno sa krpom, tako da se i ona uvija, umotajte i ostavite da se ohladi.

DA ZAGREJE DUŠU: Njeno visočanstvo BELA TOPLA ČOKOLADA!

Ohlađenu koru odmotajte i premažite sirom u koji ste umešali narendanu salamu. Salamu možete i tanko iseći pa poređati po namazanom siru, što je možda dekorativnije. Možete dodati i krastavčiće. 

Sada, lepo, uz manji pritisak, umotajte isfilovanu koru u rolat. Uvijte u foliju i čuvajte u frižideru do služenja.

Tagovi: