18.11.2019.

10:40

Foto:

Magazin

TORTA KOJU ĆETE NAPRAVITI ZA 15 MINUTA! Ništa se ne peče niti kuva, a ukus je FENOMENALAN

Sastojci:

- 150 gr. pečenih lešnika

- 300 gr. mlevenog keksa

- pakovanje tamnih kora za torte 700 gr.

- 200 gr. šećera u prahu

- 600 gr. kisele pavlake

- 5 kesica šlaga (oko 250 gr. ili može i slatka pavlaka)

- 300 ml. kisele vode

- 700 ml. čokoladnog mleka

- Odozgo možete ukrasiti šlagom, fondanom ili rastopiti 150 gr. čokolade sa 50 gr. margarina i jednom kašikom ulja.

Priprema:

1. fil Izmešajte pavlaku i šečer pa dodajte mleveni keks i lešnike. U ovaj fil dodajte 5 kašika umućenog šlaga tj. od drugog fila odvadite.

2.fil Umutite šlag sa kiselom vodom Filovanje: Izbockati koru čačkalicom da bolje upije čokoladno mleko. Natopiti koru sa dosta čokoladnog mleka, budite strpljivi dok ne upije. Premažite filom od lešnika pa zatim šlagom. Staviti drugu koru, izbockati, natopiti čoko mlekom...i tako do kraja. Treću tj. poslednju koru izbockati i natopiti čoko mlekom. Za premazivanje gornje kore i stranica iskoristite nekoliko kašika fila od lešnika izmešanih sa 2-3 kašike šlaga. Zagladite koliko može pa u frižider na nekoliko sati ili do sutradan.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu.

Tagovi: