07.12.2019.

09:49

Foto:

Magazin

ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽAMA BEZ BRAŠNA! Savršenstvo ukusa koje se večno pamti!

Sastojci:

2 pomorandže
6 velikih jaja
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičica sode bikarbone
1 1/4 šolje šećera
2 šolje mlevenih lešnika ili brašna od lešnika
 1/2 šolje kakaa
1/2 kašičice cimeta
prstohvat soli
šećer u prahu

Priprema:

Stavite pomorandže u srednje veliku posudu za kuvanje ili u tiganj i prekrijte ih vodom.
Kada voda proključa stavite poklopac i smanjite vatru.

 Kuvajte pomorandže oko dva sata dok ne postanu mekane.
Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke.

Zagrejte rernu na 180 Celzijusovih, te stavite pomorandže u blender i blendajte dok se ne pretvore u kašu. Trebalo bi da dobijete šolju i po pirea od pomorandži.

Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine.

Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena ili dok čačkalica zabodena u sredinu torte ne izađe čista.

Kad se torta ohladi, pospite je šećerom u prahu ili stavite premaz po želji.

Tagovi: