12.12.2019.

09:47

Foto:

Magazin

KOLAČ OD JABUKA I JOGURTA! Sočno blaženstvo ukusa koje može da stoji na sobnoj temperaturi i do četiri dana!

Sastojci:

350 ml grčkog jogurta
200 grama šećera
150 ml maslinovog ulja
50 ml soka od limuna
3 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
600 grama jabuka
300 grama višenamenskog brašna
3 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarobone
2 kašičice mlevenog cimeta
80 grama smeđeg šećera
2 kašike maslaca
Prstohvat soli

Pomislićete da je čokolada sa mehuricima, ali nije! Ovo je neobičan KARLOVAČKI HLEB, Evo kako ga možete napraviti!

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 Celzijusa, a posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.
Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanile pomešajte u velikoj posudi.
Ogulite jabuke, iseckajte na kockice i dodajte u smesu sa jogurtom.

Ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i ½ kašičice cimeta i mešajte dok ne razbijete sve grudvice brašna.

Ostatak cimeta pomešajte sa smeđim šećerom i dve kašike maslaca i stavite sa strane.
Polovinu testa prebacite u posudu za pečenje, a preko toga rasporedite smesu šećera i maslaca.
Prelijte ostatkom smese.

Pecite otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom.
Nekoliko minuta pre kraja foliju skinite kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju.

Tagovi: