Magazin
BRZI RUČAK ZA PONETI! Kad nemate vremena ni za šta, ovaj RECEPT JE SPAS U POSLEDNJI ČAS!
SASTOJCI:
- 400 g belog mesa
- 3 jajeta
- 120 ml kisele vode
- 230 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- so, biber
- peršunov list
- ulje
PRIPREMA:
1. Meso (pileće, ćureće) obariti (ili iskoristiti meso iz supe, čorbe), izvaditi iz vode i sačekati da se ohladi.
2. Komade mesa sitno iseckati i začiniti po ukusu.
3. Jaja penasto umutiti i blago posoliti.
4. U umućena jaja dodati kiselu vodu, a zatim postepeno dodavati brašno i neprestano mutiti smesu, sve dok se ne dobije gustina slična masi za palačinke.
5. Dodati prašak za pecivo i promešati, pa u dobijenu smesu dodati meso i sjediniti.
PRALINE OD ČOKOLADE I POMORANDŽE! Savršen zimski ukus
6. Kašikom vaditi smesu i pržiti na umereno ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobije zlatnorumenu boju.
7. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus, sačekati da se višak masnoće ocedi a zatim poslužiti uz salatu ili umak po želji.
(VIDEO) PROCURIO PRVI MARKOV SNIMAK POSLE RASKIDA! OVDE je Miljković PRONAŠAO UTEHU! EVO i sa kim!
Pogledajte i BONUS VIDEO: