30.12.2020.

16:58

Foto:

Magazin

NE ZABORAVITE NA PODVARAK! Pored sarme on je odličan izbor za novogodišnju trpezu! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 1,5 kg kiselog kupusa ribanjca
  • 500 g dimljenih rebara
  • 500 g svežih svinjskih rebara
  • 500 g vratne krmenadle
  • 300 g crnog luka
  • po ukusu mleveni crni biber
  • začinska crvena paprika
  • suvi biljni začin
  • 4 pune kašike masti
  • 3-4 komada lovorovog lista
  • 4-5 zrna crnog bibera

PRIPREMA:

Kupus izperemo u vodi i ocedimo (da nebih bio prekiseo), ređamo u šerpu red kupusa, pa preko poređamo meso, pospemo naseckanim crnim lukom i začinimo po ukusu. Po ukusu stavimo lovorov list i biber u zrnu.

Informer

Pokrijemo preostalim kupusom i pospemo sa preostalim crnim lukom, začinimo još malo stavimo mast i nalijemo vodom da ogrezne.

Kuvamo na tihoj vatri oko 2 sata ne mešajući samo malo prodrmamo šerpu.

Tagovi: