Magazin
NE ZABORAVITE NA PODVARAK! Pored sarme on je odličan izbor za novogodišnju trpezu! (RECEPT)
SASTOJCI:
- 1,5 kg kiselog kupusa ribanjca
- 500 g dimljenih rebara
- 500 g svežih svinjskih rebara
- 500 g vratne krmenadle
- 300 g crnog luka
- po ukusu mleveni crni biber
- začinska crvena paprika
- suvi biljni začin
- 4 pune kašike masti
- 3-4 komada lovorovog lista
- 4-5 zrna crnog bibera
PRIPREMA:
Kupus izperemo u vodi i ocedimo (da nebih bio prekiseo), ređamo u šerpu red kupusa, pa preko poređamo meso, pospemo naseckanim crnim lukom i začinimo po ukusu. Po ukusu stavimo lovorov list i biber u zrnu.
Pokrijemo preostalim kupusom i pospemo sa preostalim crnim lukom, začinimo još malo stavimo mast i nalijemo vodom da ogrezne.
Kuvamo na tihoj vatri oko 2 sata ne mešajući samo malo prodrmamo šerpu.