22.12.2020.

19:15

Foto:

Magazin

PILEĆE ROLNICE SA SUSAMOM! Ove slane đakonije morate da probate! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 50 g susama
  • stabljika celera
  • dve kašike soja-sosa
  • čen belog luka
  • 50 g susama
  • malo origana
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Očistite celer i izrendajte ga. Pileće meso isecite na šnicle i istanjite tučkom za meso. Na svako parče mesa rasporedite celer, susam, malo origana, so i biber. Urolajte u rolat tako da bude kompaktan i čvrst. Nožem ga isecite na kolutove debljine nekoliko centimetara, pa svaku rolnicu nanižite na čačkalicu. U zagrejanom ulju kratko propržite sitno iseckan beli luk, pa dodajte rolnice. Pržite dok meso ne dobije zlatnu boju. Poprskajte soja-sosom i dinstajte još pet minuta. Služite uz prilog po želji.

Još recepata možete pronaći klikom OVDE.

Tagovi: