Magazin
PILEĆE ROLNICE SA SUSAMOM! Ove slane đakonije morate da probate! (RECEPT)
SASTOJCI:
- 800 g pilećeg belog mesa
- 50 g susama
- stabljika celera
- dve kašike soja-sosa
- čen belog luka
- 50 g susama
- malo origana
- maslinovo ulje
- so, biber
PRIPREMA:
Očistite celer i izrendajte ga. Pileće meso isecite na šnicle i istanjite tučkom za meso. Na svako parče mesa rasporedite celer, susam, malo origana, so i biber. Urolajte u rolat tako da bude kompaktan i čvrst. Nožem ga isecite na kolutove debljine nekoliko centimetara, pa svaku rolnicu nanižite na čačkalicu. U zagrejanom ulju kratko propržite sitno iseckan beli luk, pa dodajte rolnice. Pržite dok meso ne dobije zlatnu boju. Poprskajte soja-sosom i dinstajte još pet minuta. Služite uz prilog po želji.
Još recepata možete pronaći klikom OVDE.