01.01.2020.

17:16

Foto:

Magazin

DA PRAZNIKE NASTAVITE S DOBRIM APETITOM: Pohovane juneće šnicle u sosu od višanja! (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 4 juneće šnicle
  • jaje
  • brašno
  • prezle
  • malo ulja
  • so, biber

za sos od višanja:

  • 200g višanja
  • dve kašike brašna
  • prstohvat soli
  • kašika šećera

PRIPREMA:

Šnicle istucite tako da se rastanje što više. Začinite pa ispohujte na klasičan način. Višnje sipati u šerpicu, preliti ih sa malo vode i uključiti na tihu vatru. Pošećeriti, posoliti, pa u odvojenoj čaši u hladnoj vodi razmutiti brašno. U proključalu smesu sa višnjama dodati razmućeno brašno i ukuvati par minuta.

SVI PRAVITE RUSKU, A OVA SALATA JE MNOGO UKUSNIJA! Brže se pravi, razlikuje ih TRI SASTOJKA, a DECA JE VIŠE VOLE! (VIDEO)

Sos preliti preko mesa, ali umereno ako prvi put jedete, jer je kombinacija ukusa nesvakidašnja. Uživajte!

Informer

Tagovi: