Magazin
DA PRAZNIKE NASTAVITE S DOBRIM APETITOM: Pohovane juneće šnicle u sosu od višanja! (RECEPT)
SASTOJCI:
- 4 juneće šnicle
- jaje
- brašno
- prezle
- malo ulja
- so, biber
za sos od višanja:
- 200g višanja
- dve kašike brašna
- prstohvat soli
- kašika šećera
PRIPREMA:
Šnicle istucite tako da se rastanje što više. Začinite pa ispohujte na klasičan način. Višnje sipati u šerpicu, preliti ih sa malo vode i uključiti na tihu vatru. Pošećeriti, posoliti, pa u odvojenoj čaši u hladnoj vodi razmutiti brašno. U proključalu smesu sa višnjama dodati razmućeno brašno i ukuvati par minuta.
SVI PRAVITE RUSKU, A OVA SALATA JE MNOGO UKUSNIJA! Brže se pravi, razlikuje ih TRI SASTOJKA, a DECA JE VIŠE VOLE! (VIDEO)
Sos preliti preko mesa, ali umereno ako prvi put jedete, jer je kombinacija ukusa nesvakidašnja. Uživajte!