05.01.2021.

19:43

Foto:

Magazin

SOČNA I BRZA POSLASTICA: Posni kolač sa malinama (RECEPT)

SASTOJCI:

  • 2 čaše brašna
  • 2 čaše griz
  • 2 čaše šećera
  • čaša vode
  • 150 ml ulja ( ili nešto malo manje od pune čaše)
  • prašak za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 900 g malina ili voća po izboru

PRIPREMA:

Ispasirajte maline i polovinu šećera i ostavite sa strane.

Pomešajte brašno, griz i ostatak šećera sa praškom sa pecivo i vanilin šećerom, pa sve sjedinite.

Podelite smesu na 3 jednaka dela.

Uključite rernu na 180 stepeni. Pleh podmažite uljem, pa na dno stavite prvi deo suvih sastojaka i lepo rasporedite. Dodajte polovinu malina pa rasporedite. Stavite drugu polovinu suve smese, pa maline i onda opet suve sastojke.

Informer

Stavite da se peče 40 minuta, pa onda pojačajte temperaturu na 200 stepeni i pecite još 20 minuta.

Kolač je gotov kada dobije svetlo braon boju.

Izbadite ga iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Pre služenja pospite šećerom u prahu.

Tagovi: