Magazin
DORUČAK ZA POLA SATA! Napravite hleb sa slaninom koji se ne mesi!
Sastojci:
200 g slanine
170 g čedara ili gaude
5 kriški starog hleba
1 kašičica svežeg začinskog bilja poput peršuna ili timijana
2 šoljice mleka
6 jaja
1 kašičica soli
Priprema:
ZA PRAVE DOMAĆICE! Evo kako se pravilo odmrzava piletina
OBAVEZNI KOLAČI ZA MALI BOŽIĆ: 3 recepta za VASILICE!
Slaninu iseckajte na manje komadiće, pa je prodinstajte u tiganju, pustite da postane hrskava. Prebacite je u veću posudu, pa joj dodajte sir naseckan na manje kockice, hleb koji ste takođe naseckali na kockice, so i začinsko bilje. U posebnoj posudi pomešajte mleko i jaja, pa dodajte ostalim sastojcima i promešajte. Pustite da hleb upije tečnost nekih 15 minuta. Prebacite sve zajedno u kalup za hleb, a zatim taj kalup stavite u veći koji ste do pola napunili vodom. Prekrijte hleb folijom i pecite oko 45 minuta. Sklonite foliju, pa pecite još pola sata dok se hleb malo ne digne. Poslužite toplo.