Magazin
ZA SAVRŠENE PALAČINKE VAM TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK! Evo kako da budu mekane!
Ipak, postoji niz trikova koji će vam pomoći u cilju da servirate najbolje palačinke, nit žilave nit prepečene, a jedan od istih ovih dana obilazi Internet.
Reč je o "tajnom" dodatku koji palačinke pretvara u kulinarsko remek delo, a reč je o masnoći od slanine, iako to pomalo čudno zvuči.
A kako se uopste čuva i skladišti ova mast? Jednostavno je - ispršite slaninu na masti u tiganju, a potom izvadite slaninu i ostavite oko 30-ak minuta preostali sadržaj u tiganju da se ohladi. Potom mast procedite kroz cediljku u čistu teglicu. Sačekajte da se ohladi i stvrdne, pa tek onda zatvorite teglicu. Tako pripremljenu mast čuvajte u frižideru.
ZA PRAVE DOMAĆICE! Evo kako se pravilo odmrzava piletina
KLJUČNA STVAR U PRIPREMI! Kuvar otkriva kako napraviti najbolji pire krompir na svetu
A kada dođe red na palačinke, umesto ulja ili maslica, tiganj premažite ovom mašću. Biće mekane i sočne iznutra, a hrskave po ivicama - baš onakve kakve želimo da budu.