Magazin
NAJSOČNIJE I NAJBOLJE CIGARET BAKLAVE! Ukus ovog fila pamtićete do kraja života! (RECEPT)
SASTOJCI:
fil:
- 500g kora za pitu
- 200g mlevenih oraha
- 200g plazma keksa
- 4 kašike šečera
- 100 ml ulja
- 100 g maslaca
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 sok od limuna
preliv:
- 800ml vode
- 800g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kriška limuna
PRIPREMA:
U sud stavimo mlevene orahe, vanilin šećer, 4 kašike šećera i mlevenu plazmu. Dodamo 100 ml ulja, po želji i sok od 1 limuna ili malo vode, pa sve dobro sjedinimo. Na radnu ploču stavimo 1 koru, pospemo sa malo ulja u kojem smo otopili komadić maslaca, pa prekrijemo drugom korom. Na jedan kraj stavimo nadev od oraha i plazme, pa zarolamo. Tako pripremljene stavimo u podmašćen pleh.
VOĆNA JOGURT TORTA! Sočna i kremasta poslastica koju ćete obožavati
ZA VREDNE DOMAĆICE: Salata s krompirom i pečurkama!
Na isti način pripremimo i ostale kore, sve dok se sastojci ne utroše. Isečemo baklavu, prelijemo zagrejanim uljem (oko 100 ml), pa stavimo da se peče u rerni zagrefanoj na 200 C oko 25 minuta. U šerpu sipamo vodu i šećer, dodamo i vanilin šećer, pa kuvamo oko 15 minuta na laganoj vatri. Zatim preliv sklonimo sa vatre i ostavimo da se ohladi. Ohlađenim prelivom prelijemo tople baklave. Serviramo kada baklave upiju preliv.