Magazin
NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU - ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!
Sastojci:
• kašičica mlevene paprike
• 2 kašičice soli
• kašičica čilija u prahu
• kašičica crnog bibera
• 1/2 kašičice celerove soli
• 1/2 kašičice sušene žalfije
• 1/2 kašičice belog luka u prahu
• 1/2 kašičice mljevenog papra
• 1/2 kašičica suvog origana
• 1/2 kašičice suvog bosiljka
• 1/2 kašičice suvog majorana
• 1 1/2 šolje univerzalnog brašna
• 1 kašika smeđeg šećera
• celo pile (2 komada belog mesa, 2 bataka, 2 karabataka, 2 krila)
• jaja (broj po potrebi)
• ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte fritezu na 180 stepeni. Pomešajte sve začine, brašno, smeđi šećer i so. Stavite komade piletine u umućena belanca da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom. Ponovite postupak sa svakim komadom piletine i ostavite je da odstoji oko pet minuta kako bi se malo prosušila. Pržite piletinu u serijama. Belo meso i krila pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji se stavlja u najdeblji deo) pokaže 75 stepeni. Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa i poslužite dok je vruće.