19.01.2020.

11:57

Foto:

Magazin

NAJFINIJA POHOVANA PILETINA NA SVETU - ovako će vam ispasti kao da je iz restorana!

Sastojci:

• kašičica mlevene paprike

• 2 kašičice soli 

• kašičica čilija u prahu

• kašičica crnog bibera

• 1/2 kašičice celerove soli 

• 1/2 kašičice sušene žalfije 

• 1/2 kašičice belog luka u prahu

• 1/2 kašičice mljevenog papra

• 1/2 kašičica suvog origana

• 1/2 kašičice suvog bosiljka

• 1/2 kašičice suvog majorana

• 1 1/2 šolje univerzalnog brašna

• 1 kašika smeđeg šećera

• celo pile (2 komada belog mesa, 2 bataka, 2 karabataka, 2 krila)

• jaja (broj po potrebi)

• ulje za prženje


Priprema: 

Zagrejte fritezu na 180 stepeni. Pomešajte sve začine, brašno, smeđi šećer i so. Stavite komade piletine u umućena belanca da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom. Ponovite postupak sa svakim komadom piletine i ostavite je da odstoji oko pet minuta kako bi se malo prosušila. Pržite piletinu u serijama. Belo meso i krila pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta više. Piletina je pržena kada termometar za meso (koji se stavlja u najdeblji deo) pokaže 75 stepeni. Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa i poslužite dok je vruće.
 

Tagovi: