03.02.2020.

19:42

Foto:

Magazin

DOMAĆE BUHTLE SA DŽEMOM! Neverovatno mekano testo!

Jednom zamešano, testo mora biti elastično i glatko, a znaćete da je “gotovo” u trenutku kada više na prstima nemate slepljene komadiće testa.

Buhtle možete puniti džemom ili čokoladom, a tradicionalnu se koristi domaći džem od šljiva.

Kako bi dizano testo bilo meko, deo mleka možete zameniti i s pavlakom, a važno je obratiti i pažnju na to da svi sastojci, osim mleka, budu sobne temperature prilikom pripreme.
Nakon što testo ostavite da se digne, ono bi trebalo da udvostruči svoj volumen.

Informer

(VIDEO) FANTASTIČNA PILETINA U SOSU OD MEDA I PIVA! Ovaj ručak će SVI PAMTITI!

(VIDEO) DOMAĆA MINI PICA NA BAKIN NAČIN! Idealan obrok za celu porodicu!

Sastojci:

500 grama brašna
250 ml mleka
200 grama pekmeza
100 grama maslaca
40 grama šećera
1 suvi kvasac
1 jaje
1 kesica vanilin šećera
korica limuna
pola kašičice soli
maslac za premazivanje

Tagovi: