Magazin
DESERT NAŠEG DETINJSTVA! Jabuke u šlafroku sa šećerom i cimetom!
Sastojci:
2 velike jabuke
6 kašika glatkog brašna
2 dl mleka
jaje
vanilin šećer
rendana kora limuna
KREMASTA POSLASTICA! Torta sa orasima i vanila kremom (VIDEO)
SAMO ZA SLADOKUSCE! Napravite štrudlu sa rogačem i orasima na bakin način!
sok limuna
mrvica ruma (može i bez toga)
malo soli
šećer u prahu
cimet
ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte brašno sa solju, vanilin šećerom, korom limuna pa dodajte jaje, mleko i rum i dobro promešajte da dobijete glatku smesu nalik gušćoj smesi za palačinke. Ostavite je da odstoji pola sata.
Za to vreme oljuštite jabuke, izvadite sredinu gde su koštice i isecite na kolutove debljine jednog centimetra. Iscedite limun koji vam je ostao i prelijte po kolutovima.
OSVEŽAVAJUĆI DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA! Brza poslastica koja će vas ODUŠEVITI
Nakon toga svaki kolut umočite u smesu i stavite u vruće ulje, okrenite nakon par minuta pa izvadite kada jabuke dobiju rumenu boju s obe strane. Stavite nakratko na papirni ubrus da se upije višak masnoće pa slažite na tanjir i posipajte mešavinom šećera u prahu i cimeta.