04.03.2020.

18:37

Foto:

Magazin

NEOBIČAN, ALI PROVEREN RECEPT: Bataci u medu i paradajz sosu!

SASTOJCI:

  • četiri bataka sa karabatacima
  • glavica crnog luka
  • tri čena belog luka
  • dve kašike maslinovog ulja
  • ljuta papričica
  • dve kašičice majčine dušice
  • 750 ml pasiranog paradajza
  • kašika meda
  • so, biber

PRIPREMA:

Iseckani crni i beli luk propržite na maslinovom ulju. Očistite papričicu od semenki, iseckajte je, stavite u tiganj sa majčinom dušicom i sve zajedno dinstajte.

Dodajte pasirani paradajz, med, posolite, pobiberite i kuvajte desetak minuta. U sos ubacite piletinu i krčkajte pet minuta. Poređajte meso u podmazan pleh, prelijte ostatkom sosa i zapecite u rerni. Služite jelo uz prilog po želji.

(VIDEO) KOLAČ OD JABUKA, BADEMA I PROSA! Zdravo i ukusno

(VIDEO) DOMAĆA PICA! Svi je volimo, a lako se pravi

Tagovi: