09.03.2021.

18:45

Foto:

Magazin

LOSOS SA BORANIJOM! Osetite rapsodiju ukusa sa ovom laganom, ali izuzetno hranljivom večerom!

SASTOJCI:

  • četiri fileta lososa
  • 450 g boranije
  • dva čena belog luka
  • dve kašike maslinovog ulja
  • izrendana kora limuna
  • četiri kriške limuna
  • kašika majčine dušice
  • aćeto balzamiko
  • so, biber

PRIPREMA:

Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom i premažite sa pola kašike maslinovog ulja. Na foliju stavite filete lososa sa kožom nadole. Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa majčinom dušicom i izrendanom koricom limuna, pa premažite filete.

Začinite ih i ostavite desetak minuta da odstoje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 20 minuta. Boraniju obarite, procedite, pa začinite uljem, aćeto balzamikom i belim lukom. Servirajte sa salatom.

Tagovi: