Foto:
Magazin
LOSOS SA BORANIJOM! Osetite rapsodiju ukusa sa ovom laganom, ali izuzetno hranljivom večerom!
SASTOJCI:
- četiri fileta lososa
- 450 g boranije
- dva čena belog luka
- dve kašike maslinovog ulja
- izrendana kora limuna
- četiri kriške limuna
- kašika majčine dušice
- aćeto balzamiko
- so, biber
PRIPREMA:
Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom i premažite sa pola kašike maslinovog ulja. Na foliju stavite filete lososa sa kožom nadole. Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa majčinom dušicom i izrendanom koricom limuna, pa premažite filete.
Začinite ih i ostavite desetak minuta da odstoje, pa pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 20 minuta. Boraniju obarite, procedite, pa začinite uljem, aćeto balzamikom i belim lukom. Servirajte sa salatom.