28.08.2021.

11:16

Foto:

Magazin

EVO GDE GREŠITE! Testo za PALAČINKE će vam UVEK biti savršeno uz pomoć JEDNOG TRIKA!

Standardni recept za palačinke svi znate i lako ga je napraviti.

I pored truda, mnogima se dogodi da im omiljeni desert ne ispadne kako su želeli.  Ali, uz pomoć jednog trika i malo drugačije pripreme smese, palačinke će vam uvek ispasti savršene

Informer

 

Priprema:

Napravite smesu za palačinke na uobičajen način, uz malu izmenu tako da belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. Kada u smesu stavite sve sastojke (osim belanaca) dobro ih promešajte. Od belanaca napravite umućeni sneg (da ne bude ni mekan, a ni čvrst). Dodajte polako umućena belanca u smesu.

Upravo ovaj umućeni sneg daće im penastu strukturu, mekoću i fantaziju ukusa. Toliko su savršene da čak i kada se ohlade i odstoje, neće postati žilave.