20.03.2020.

23:46

Foto:

Magazin

UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU! Na jednostavan način napravite pastu od tunjevine i paradajzda za samo 10 MINUTA!

Sastojci

Za sos:

- crni luk
- čen belog luka (po izboru)
- 3 sočna paradajza, srednje veličine
- konzerva tunjevine u komadima
- so, biber
- kašika seckanog svežeg peršuna (ili bosiljka)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 170-180g kratke testenine po izboru

Informer

 

Postupak

Luk iseckajte na tanke polumesece. Ukoliko želite, paradajz možete oljuštiti, ali mu svakako sklonite semenke. Iseckajte na krupne kocke. Odlijte višak ulja iz tunjevine i viljuškom je rastresite. U ključalu vodu koju ste posolili, ubacite pastu i kuvajte prema uputstvima sa pakovanja. U međuvremenu, na maslinovom ulju, propržite luk. To je momenat da dodate ljutu papričicu u slučaju da je koristite. Dodajte paradajz isečen na kocke, poklopite, malo smanjite vatru i mešajte povremeno. Ukoliko se desi da nestane sok koji je paradajz ispustio pre nego što je i testenina gotova, dodajte par kašika vode u kojoj se kuva. Za 10-ak minuta će testenina već biti gotova. Izdvojte malo vode od kuvanja i procedite je. Sosu od paradajza dodajte peršun, biber i tunjevinu, izmešajte, a zatim dodajte i pastu sa malo vode od kuvanja. Sve izmešajte i podelite u tanjire. Po želji, pospite sveže narendanim parmezanom.