Magazin
UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU! Na jednostavan način napravite pastu od tunjevine i paradajzda za samo 10 MINUTA!
Sastojci
Za sos:
- crni luk
- čen belog luka (po izboru)
- 3 sočna paradajza, srednje veličine
- konzerva tunjevine u komadima
- so, biber
- kašika seckanog svežeg peršuna (ili bosiljka)
- 3 kašike maslinovog ulja
- 170-180g kratke testenine po izboru
Postupak
Luk iseckajte na tanke polumesece. Ukoliko želite, paradajz možete oljuštiti, ali mu svakako sklonite semenke. Iseckajte na krupne kocke. Odlijte višak ulja iz tunjevine i viljuškom je rastresite. U ključalu vodu koju ste posolili, ubacite pastu i kuvajte prema uputstvima sa pakovanja. U međuvremenu, na maslinovom ulju, propržite luk. To je momenat da dodate ljutu papričicu u slučaju da je koristite. Dodajte paradajz isečen na kocke, poklopite, malo smanjite vatru i mešajte povremeno. Ukoliko se desi da nestane sok koji je paradajz ispustio pre nego što je i testenina gotova, dodajte par kašika vode u kojoj se kuva. Za 10-ak minuta će testenina već biti gotova. Izdvojte malo vode od kuvanja i procedite je. Sosu od paradajza dodajte peršun, biber i tunjevinu, izmešajte, a zatim dodajte i pastu sa malo vode od kuvanja. Sve izmešajte i podelite u tanjire. Po želji, pospite sveže narendanim parmezanom.