29.03.2020.

10:02

Foto:

Magazin

KREMASTI BUJON OD KOSTIJU, PLANETARNO POPULARAN! Zdrav, produžava mladost, čuva zglobove!

Kremasti bujon od pilećih kostiju, nalik na naše pihtije, postao je hit u svetu jer je prepun kolagena, najrasprostranjenijeg proteina u telu koji nas, kao lepak, drži “u komadu”. Žene ga prave kod kuće, ali i odlaze u restorane koji ih poslednjih godina imaju na meniju, čak i u varijanti “za poneti”.

POSLASTICA U KOJOJ ĆE UŽIVATI CELA PORODICA! Iskoristite period izolacije i napravite ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM!

Kako je kolagen jedan od strukturnih elemenata kože ali i mnogih drugih tkiva u telu, ishrana u kojoj ima mnogo ove želatinaste mase može da spreči prevremeno starenje, nastanak bora, ali i bolne zglobove. Želatin je, zapravo, kuvani kolagen.

Sastojci: 1 kg pilećih nožica, 6 celih čenova belog luka, crni luk isečen na četvrtine, 3 prepolovljene šargarepe, 2 komada celera presečena na pola i dve kašičice crnog bibera.

Informer

Priprema: Sve sastojke stavite u veliku šerpu i do vrha ulijte vodu. Kada voda počne da vri smanjite temperaturu i ostavite da se supa kuva poklopljena, dva sata, mada se preporučuje da to činite i duže kako biste iskoristili sve hranljive sastojke. Zatim promešajte i posolite po ukusu.

ISKORISTITE KUHINJSKE OSTATKE NA PRAVI NAČIN: Evo za šta sve možete da upotrebite KAFU, LIMUN I ČAJ - ODUŠEVIĆETE SE!

Kada se tečnost prohladi ulijte je u plastične posude i zamrznite, da biste mogli da je konzumirate u svako doba. Navodno, bilo bi idealno da dnevno pojedete 1/4 šolje odmrznutog želatina. Efekte ćete primetiti, kažu, već posle dva dana.

Možete da isprobate i jednostavnije recepte, na primer da kuvate jednaku količinu vrhova pilećih krilaca i ostalih pilećih kostiju (začinjenih po želji). Jedino što je svima zajedničko jeste to da povremeno sa vrha morate da skidate tamnu penu koja će se tokom kuvanja s vremena na vreme pojavljivati.