Magazin
I DALJE NEMATE KVASAC? Ovo je ODLIČNA ZAMENA, sve sastojke sigurno već imate kod kuće!
Kada se mešaju kvasac, brašno i voda, oslobađaju se šećeri koje kvasac poništava i oslobađa se ugljen-monoksid, koji je zapravo odgovoran za narastanje testa.
NAPRAVITE HLEB BEZ KVASCA - GOTOV ZA POLA SATA! OVAJ sastojak je ODLIČNA ZAMENA!
UZ POMOĆ OVOG TRIKA SAČUVAJTE SMEŽURANO VOĆE I POVRĆE! A evo na koji način će vam DUŽE OPSTATI!
Sličan efekat postiže se mešanjem sode bikarbone i kiseline, a najviše se preporučuje sok od limuna.
Recept:
Pomešati jednaku količinu sode bikarbone i soka od limuna, tako da se ukupna količina poklapa sa gramažom kvasca koja se navodi u receptu.
OBRADUJTE SVOJA NEPCA! Neodoljivi, vazdušasti, crno-beli rolat!
Savet:
Da bi testo naraslo kako treba, ne treba ga ostavljati da stoji, već što pre staviti u rernu.