05.04.2020.

11:03

Foto:

Magazin

ORIGINALNI, ITALIJANSKI RECEPT! Napravite bolonjeze sos, klasik za sva vremena!

Sastojci:

225 g mlevenog mesa
2 kašike maslinovog ulja
crni luk
šargarepa
zelena paprika
čen belog luka

ZASLADITE SE OČAS POSLA! 3 deserta od 3 SASTOJKA koji se ne peku!

(VIDEO) NAPRAVITA VITAMINSKU ČORBU SA SPANAĆEM! Sve što vam je danas potrebno!

125 g slanine
kašika mešanog sušenog bilja
400 g pelata
150 ml crno vino
so i biber

Informer

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, pa preručite mleveno meso. Pržite dok ne dobije boju. U drugom tiganju propržite na ulju sitno seckani luk, sitno seckanu šargarepu i sitno seckanu papriku dok ne omekšaju. Dodajte zgnječen beli luk, slaninu i začinsko bilje, pa kratko pržite nekih 2 minuta. Dodajte pelat i vino i sve dobro začinite. Zatim u to preručite mleveno meso i dinstajte lagano nekih 40-50 minuta dok se ne zgusne.